De parcă Elon Musk nu ar conduce deja suficiente companii, fondatorul Tesla a venit cu o sugestie mai mult decât inedită: să devină directorul general al Apple, una din cele mai valoroase companii din State Unite ale Americii.

În urmă cu cinci ani, în vremea când existau anumite întârzieri ale producției care afectau lansarea planificată a modelului 3 de la Tesla, se pare că Elon Musk a avut o convorbire telefon cu Tim Cook, în timpul căruia CEO-ul Apple a propus cumpărarea Tesla. Musk a spus că o va face, dar cu o condiție: să devină CEO-ul Apple. Nu s-a întâmplat acest lucru de atunci, mai ales că asta ar fi însemnat ca Musk să-i fure practic poziția lui Tim Cook, scrie CNN.

Cum a răspuns Tim Cook

Aceste informații sunt prezentate în Power Play: Tesla, Elon Musk și pariul secolului, o carte scrisă Tim Higgins, un reporter de la Wall-Street Journal. Potrivit acestei surse, se pare că răspunsul lui Tim Cook ar fi fost extrem de vehement și exploziv, conversația telefonică sfârșindu-se CEO-ul Apple care i-a închis telefonul în nas lui Elon Musk.

Tim Cook, CEO AppleFoto: Shutterstock

Ulterior, atât Musk, cât și Cook au negat că ar fi vorbit vreodată unul cu celălalt.

În decembrie, Musk a dezvăluit pe Twitter că s-a gândit să vândă Tesla către Apple, dar a spus că nu a vorbit niciodată cu Cook despre o asemenea tranzacție. Însă, fondatorul Tesla a spus că l-a contactat pe Timp Cook în „cele mai întunecate zile ale programului de pregătire al Model 3 de la Tesla” să îl întrebe legat de o posibilă achiziție a unei zecimi din Tesla, de către Apple.

„A refuzat să se vadă cu mine”, a spus atunci Elon Musk.

Musk a negat, de asemenea, interacțiunea descrisă în, ba chiar a postat un tweet în care a întărit acest lucru.

„Cook și eu nu ne-am vorbit sau scris niciodată”, a spus Musk, adăugând că a solicitat odată o întâlnire cu Cook pentru a discuta despre cumpărarea companiei Tesla de la Apple, dar care nu a avut loc.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri