Visul lui Elon Musk de a pune oameni pe suprafața Planetei Roșii continuă, cu asamblarea rachetei Starship, care așteaptă primul său test orbital.

Este o rachetă uriașă, de 120 de metri înălțime, cu un diametru de 9 metri, și care va fi echipată cu 39 de motoare (33 de motoare în prima fază de propulsie, modulul „Super Heavy” și 6 în faza a doua, modulul „Starship”.

În prezent încă se află în etapa de asamblare în baza SpaceX Boca Chica din Texas, iar de curând i-au fost montate „aripile” care vor ajuta racheta în etapa de aterizare, oferindu-i manevrabilitatea necesară de a reveni la sol într-un mod controlat.

Primul test era planificat pentru luna Iulie 2021, dar au apărut schimbări în planul inițial. Deși se așteptau întârzieri și mai mari, se pare că ritmul de lucru este mult mai bun decât cel anticipat, iar racheta ar trebui să fie pregătită în curând pentru a fi lansată în orbită.

Starship este un vehicul pe care Elon Musk vrea să îl folosească pentru turism spațial, pentru călătorii către lună, dar și în proiectul său de colonizare a planetei Marte.

Citeste si:
SpaceX: Cei patru pasageri civili au revenit pe Terra după trei...
SpaceX: Cei patru pasageri...

În clipul de mai jos, publicat luni, 2 august, de către NASA, puteți vedea etapele de asamblare a vehicului spațial cu care Elon Musk vrea să scrie istorie.

Sursa foto: Captură video - YouTube NASASpaceFlight

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri