Jeff Bezos a pierdut momentan titlul de „cea mai bogată persoană de pe planetă” pe 20 iulie, după escapada sa spațială cu naveta Blue Origins. În doar o zi, averea lui Bezos a scăzut cu 13,9 miliarde dolari, potrivit publicației MarketWatch.

Acțiunile Amazon au scăzut săptămâna trecută cu 7% după ce compania a raportat o creștere mai mică decât anticipau reprezentanții în al doilea trimestru al anului.

Scăderea valorii nete a lui Bezos i-a permis magnatului francez Bernard Arnault să ia locul drept cel mai bogat om din lume. Arnault conduce conglomeratul de produse de lux LVMH, ale cărui filiale includ Louis Vuitton, Sephora, Moët & Chandon și Tiffany & Co.

S-ar putea părea că o pandemie globală și o recesiune economică ar restrânge puțin piața bunurilor de lux, dar Arnault și-a crescut remarcabil averea cu aproape 100 de miliarde dolari în primul an al pandemiei.

Averea lui Arnault s-a ridicat la 195,8 miliarde de dolari începând cu 2 august, în timp ce cea a lui Bezos a urcat la 192,6 miliarde de dolari.

Bezos a făcut istorie în 2020 ca fiind prima persoană care a avut vreodată 200 de miliarde dolari, întrucât Amazon s-a bucurat de mari câștiguri din blocaje pandemice.

Cei doi miliardari s-au menținut pe primul loc în lunile mai și iunie ale acestui an, dar recenta lansare în spațiu l-a pus pe Jeff Bezos pe locul doi în fruntea celor mai bogați oameni, potrivit Forbes.

În total, există 2.755 de miliardari în întreaga lume, dintre care 86% sunt mai bogați decât erau acum un an, pentru o creștere combinată a averii de 5 trilioane de dolari în 2020.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri