După proiectul caselor disponibile la un euro, Italia vine cu o nouă ofertă. Nouă localități din Calabria, o regiune din sudul peninsulei, sunt pregătite să ofere până la 28 de mii de euro cetățenilor care doresc să se mute în această regiune. Anunțul a fost făcut în luna iulie, însă până acum nu sunt cunoscute criteriile de accesare a fondurilor.

Localitățile implicate sunt: Aieta, Albidona, Civita, San Donato di Ninea, Bova, Samo, Sant’Agata del Bianco, Caccuri și Santa Severina. Suma reprezintă, de fapt, un ”venit de reședință” pentru cei care vor să se stabilească în zonă, scrie Money.it.

Proiectul se adreseaza doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care provin dintr-o localitate cu peste 2.000 de locuitori din Italia sau din alt stat european. Noii locuitori vor trebui să se mute în locațiile desemnate cu scopul de a începe sau de a reporni o activitate comercială. Odată obținută aprobarea ajutorului financiar, doritorii au termen 90 de zile pentru a merge și a locui în noua reședință.

Gianluca Gallo, consilierul regional din Calabria, susține că autoritățile locale vor decide în următoarele zile asupra modului în care se va face finanțarea amintită.

S-ar putea ca banii să fie acordați în totalitate, de la început, pentru a acoperi o eventuală investiție, sau să fie achitați lunar, în rate lunare de câte 800 sau 1.000 de euro, pentru aproximativ doi sau trei ani, persoanelor eligibile.

„Definim detaliile tehnice, suma lunară precisă, durata împrumutului și dacă să includem unele sate puțin mai mari, de până la 3.000 de locuitori. De asemenea, multe alte localități s-au declarat interesate de proiect și, prin urmare, sperăm că, dacă acest prim program funcționează, vor fi adăugate altele în următorii ani”, a declarat oficialul.

Toate detaliile proiectului vor fi făcute public. Între timp, Regiunea Calabria, care a participat activ la această inițiativă, a alocat deja un buget de 700.000 de euro pentru acest proiect. Banii ar fi necesari pentru finanțarea a 25 de noi locuințe.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri