Noul val al pandemiei lovește din plin China, care se confruntă cu zeci de cazuri la nivelul întregii țări, începând cu 4 august. Țara a închis un oraș și a început sancționarea autorităților locale, care au scăpat de sub control pandemia.

China s-a văzut nevoită să închidă Nanjing, un oraș din estul țării, conectat la alte 17 provincii. Sursa infectărilor pare a fi aeroportul internațional din oraș, unde restricțiile nu au fost respectate integral, scrie Fox News.

Pe 4 august, China a raportat 71 de cazuri noi în regiune, cele mai multe în provincia Jiangsu, capitala Nanjing.

De la precedentul val, izbucnit anul trecut, China nu a trăit cu ”grija” coronavirusului, însă a funcționat după reguli foarte stricte la granițe și distanțare socială.

Un alt focar de COVID a izbucnit și în Zhangjiajie, lângă o zonă pitorească renumită pentru stâncile de gresie, peșteri, păduri și cascade care au inspirat peisajul din filmele „Avatar”.

Autorităile locale au decis carantinarea tuturor locuitorilor. Inclusiv turiștii au fost afectați de această măsură, fiind obligați să rămână în teritoriu.

Comitetul disciplinar al Partidului Comunist va realiza o listă cu oficiali locali care au avut ”impact negativ” asupra prevenirii pandemiei, pentru a fi sancționați.

Testare în masă în Wuhan

Toţi cei 12 milioane de locuitori ai metropolei Wuhan vor fi testaţi pentru coronavirus, a declarat un oficial local, după ce oraşul unde a apărut pentru prima dată virusul la finalul lui 2019 a confirmat primele sale cazuri interne cu varianta extrem de contagioasă Delta.

Wuhan nu mai raportase cazuri locale de coronavirus de la mijlocul lunii mai a anului trecut, însă autorităţile au confirmat trei noi cazuri cu varianta Delta.

"Pentru a ne asigura că toată lumea din oraş este în siguranţă, testarea acidului nucleic la nivelul întregului oraş va fi lansată rapid pentru toţi locuitorii pentru a identifica complet rezultatele pozitive şi infecţiile asimptomatice", a declarat responsabilul local Li Qiang, în cadrul unui briefing de presă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri