Cântăreața americană născută în Barbados, Robyn Rihanna Fenty, cunoscută în întreaga lume sub numele Rihanna, a intrat în rândul miliardarilor planetei, devenind totodată și cea mai bogată cântăreață din lume.

A ajuns la o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari, după ce compania ei de cosmetice, Fenty Beauty, a fost evaluată la 1,4 miliarde de dolari, relatează BBC.

Restul averii provine dinspre cealaltă companie în care investește, Savage x Fenty, care produce lenjerie și care este evaluată la 270 de milioane de dolari. La acestea, se adaugă încasările provenite din muzică și actorie.

Artista este a doua cea mai bogată femeie din showbiz-ul mondial, fiind surclasată doar de Oprah Wingfrey, care are o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari.

Cel mai valoros activ din averea Rihannei, compania Fenty Beauty, a fost înființată în 2017, în parteneriat cu LVMH, o companie care produce diverse produse de lux.

Citeste si:
Grupul LVMH Louis Vuitton si Rihanna lanseaza o noua casa de moda
Grupul LVMH Louis Vuitton si...

La momentul inaugurării, Rihanna a spus că vrea să lanseze o linie de produse care să se potrivească pentru orice tip de femeie, iar Fenty Beauty a lansat atunci o gamă de fond de ten în 40 de nuanțe diferite, o premieră totală pe piața de cosmetice globală.

Profitând și de popularitatea ei, Fenty Beauty a generat încasări de 550 de milioane de dolari doar în primul an de activitate.

Cât despre încasările din muzică, deși nu a mai lansat un album de studio din 2016, Rihanna este unul dintre cel mai bine vânduți artiști din lume, ajungând la peste 250 de milioane de albume vândute în întreaga sa carieră.

Citeste si:
Topul miliardarilor născuți din urma succesului vaccinurilor...
Topul miliardarilor născuți...
Sursa foto: Shutterstock / lev radin

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri