Roverul Perseverance al NASA a atins un nou obiectiv pe Marte: a colectat o bucată de rocă, prima dintre cele treizeci de mostre care, în câțiva ani, vor fi readuse pe Pământ pentru analiză, potrivit Science.

Colectarea marchează doar un pas al unui proces de eșantionare care va dura aproximativ 11 zile, conform declarațiilor anterioare ale NASA, ceea ce ar trebui să însemne că, dacă totul merge bine, procedura completă se va încheia exact la timp pentru ca roverul să sărbătorească șase luni de când a aterizat pe Marte, pe 18 februarie.

Roverul Perseverance este conceput pentru a studia geologia și a căuta urme ale vieții pierdute de mult pe Planeta Roșie, explorând ceea ce oamenii de știință au numit Craterul Jezero, despre care cred că a fost un lac cu miliarde de ani în urmă.

Forajul pe Marte nu este un nou concept Perseverance - Curiosity, predecesorul roverului care a avut aceeași sarcină de câteva zeci de ori în cursul celor nouă ani pe Planeta Roșie. Cu toate acestea, Curiosity a selectat roci pentru a fi analizate de instrumentele sale, pe Marte. În schimb, Roverul va analiza probele și le va trimite pentru a fi analizate în laboratoarele de pe Pământ.

În pregătirea forajului, echipa misiunii a anunțat că acest eșantion de roci poate fi cel mai vechi colectat de Perseverance pe parcursul activității sale. Oamenii de știință sunt deosebit de entuziasmați pentru noul eșantion, deoarece încă nu sunt siguri dacă roca este vulcanică sau sedimentară.

Sursa foto: NASA / Wikimedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri