Guvernul regional din Sicilia a declarat stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie care fac ravagii pe insulă de la sfârşitul lunii iulie.

Preşedintele regional Nello Musumeci a declarat, într-o postare pe Facebook în care explică decizia sa, că temperaturile neobişnuit de ridicate şi condiţiile meteorologice anormale vor continua să prezinte un risc în următoarele săptămâni. Între timp, în Sardinia, pompierii din provincia Oristano au anunţat că a izbucnit un incendiu la o unitate de cazare turistică, scrie Agerpres.ro.

Pompierii au împiedicat propagarea flăcărilor la vegetaţia din apropiere, au precizat aceştia. Nu au fost raportate victime.

Oristano, pe coasta de vest a insulei mediteraneene, s-a confruntat recent cu incendii forestiere majore, care au provocat pagube importante.

Temperaturile neobişnuit de ridicate, de peste 40 de grade Celsius, provoacă secetă în toată partea de sud a Italiei, alimentând incendiile.

Se crede că multe dintre acestea au fost declanşate în mod deliberat.

Asociaţia agricolă Coldiretti a descris vara ca fiind cea mai călduroasă din ultimul deceniu.

Sicilia, Calabria şi Apulia au fost cele mai afectate de incendiile recente.

Două persoane din provincia Reggio Calabria au murit în flăcări, potrivit pompierilor.

Sursa foto: Nello Musumeci/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri