Primăria din Thassos, Grecia, a decis să ofere vacanțe gratuite pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor de pădure din regiune, precum și două zile de cazare gratis pe care pompierii și le pot lua în sezonul din vara lui 2022.

Găzduirea se va realiza în colaborare cu Georgios Stafylakis, şeful biroului din România al Organizaţiei Elene a Turismului, dar și alături de Consultatul României la Salonic, notează G4Media care citează Rador.

„Mulţumim întregului Corp de Pompieri şi tuturor pompierilor pentru eforturile lor continue de mai multe zile, pe de o parte, pentru a contracara incendiile și, pe de altă parte, pentru a proteja zonele sensibile de apariția unor noi incendii. Mulțumim în special forțelor din alte țări care oferă ajutor și de aceea încercăm şi noi să ne aducem contribuţia”, a spus Leftheris Kyriakidis, primarul din Thassos.

Reamintim că incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în Grecia, timp în care și pompierii românii s-au implicat în stingerea acestora. Pompierii din România au fost lăudați de presa internațională pentru performanțele extraordinare în ceea ce stingerea flăcărilor.

„Misiunile pompierilor români continuă în insula Evia. În cea de-a treia zi, salvatorii acționează pentru stingerea incendiilor din zona Spathari, intervenția asigurându-se cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și 1 dronă. Totodată, similar zilelor trecute, șase pompieri vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.
Încă de la sosirea colegilor noștri în zonă, una dintre activitățile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranți, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea mașinilor de stingere.

O situație deosebită a fost întâlnită ieri seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt. Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei”, se arată într-o postare a IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, România, pe pagina oficială de Facebook.

Sursa foto: Facebook / IGSU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri