Actiunile NYSE Euronext au inceput sa se tranzactioneze la Paris

Cotatia actiunilor noului operator bursier NYSE Euronext a scazut cu 0,8%, la lansarea lor, in deschiderea sedintei de tranzactionare de la Paris.

Actiunile NYSE Euronext au coborat pana la cotatia de 73,91 euro de la cotatia finala de 75,61 euro de marti seara, dupa ce directorul executiv, John Thaine si noul director executiv adjunct, Jean-Francois Theodore au participat la inceputul tranzactionarii la vechea bursa din Paris, informeaza NewsIn, citand Reuters. Amandoi sefii companiei vor incerca sa ajunga la New York la inchiderea sedintei de tranzactionare.

Debutul tranzactionarii la bursa al actiunilor NYSE Euronext survine dupa un proces de aproape un an in care grupul NYSE a fuzionat cu Euronext, operatorul bursier de la Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona si a creat cel mai mare grup bursier din lume, cu sedii si in Europa si in Statele Unite ale Americii.

Fuziunea bursiera reprezinta si un pas important in procesul de doi ani si jumatate pentru consolidarea industriei, cu reducerea costurilor si cresterea vitezei de executie. "Acesta este inceputul unei mari aventuri", a spus Theodore. "Am creat ceva la care nimeni nu ar fi visat acum sapte ani cand am creat Euronext". Cele doua burse au acceptat sa fuzioneze in iunie 2006 dupa ce Euronext a respins oferta rivala facuta de Deutsche Boerse. Valoarea tranzactiei se ridica la 14 miliarde dolari. Actionarii ambelor burse au sustinut planul de fuziune in decembrie 2006, in pofida opozitiei catorva dintre ei.

NYSE Euronext, compania creata de cele doua burse ca sa conduca fuziunea, a lansat o oferta pentru preluarea tuturor actiunilor extraordinare ale Euronext, care a fost acceptata de catre 91,4% dintre actionarii bursei de la Paris. NYSE Euronext va redeschide oferta in urmatoarele zile pentru actionarii minoritari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
The Times: Virus similar cu Sars-Cov-2, descoperit acum 7 ani și ținut secret
Setari Cookie-uri