Premierul ucrainean Viktor Ianukovici a dorit sa-i linisteasca miercuri pe investitorii straini, spunandu-le ca drepturile lor vor fi garantate in pofida crizei politice din Ucraina, informeaza NewsIn. "Vom garanta respectarea drepturilor investitorilor straini, ale celor care se afla deja in Ucraina si ale celor care intentioneaza sa vina", a declarat Ianukovici in timpul unei reuniuni cu ambasadorii acreditati la Kiev.

El a calificat situatia din Ucraina drept "o reglare de conturi ucraineano-ucrainene care nu este indreptata impotriva niciunui partener strain". "Nu va avea nicio influenta asupra politicii noastre externe", a adaugat prermierul, subliniind ca guvernul sau "va fi garantul linistii si stabilitatii tarii".

"Avertizez toti liderii tuturor fortelor de ordine sa nu execute niciun ordin criminal, indiferent de oriunde ar proveni el", a declarat el. Seful executivului a cerut si presedintelui sa "nu zgandareasca ranile vechi" si "sa nu revina la retorica" din timpul Revolutiei Portocalii, din 2004.

Ianukovici este de parere ca "actiunile ilegale ale presedintelui" risca sa antreneze "o divizare a tarii" intre estul prorus si vestul nationalist si prooccidental. Presedintele Viktor Iuscenko s-a intalnit marti cu ambasadorii tarilor membre G8 - cele mai industrializate tari - pentru a-i asigura ca aceasta criza va rezolvata "exclusiv pe cai democratice".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Domeniul in care ar putea aparea mai multe fabrici in Romania
Setari Cookie-uri