Guvernul elen a trimis elicoptere și pompieri pe Evia, a doua cea mai mare insulă din țară, iar garda de coastă a pregătit vase în caz că va fi necesară o evacuare pe mare din cauza unui incendiu agravat de vântul puternic, transmite Agerpres.

"La solicitarea ofiţerului de legătură elen, forţele şi mijloacele române vor fi dislocate în două zone distincte, respectiv zona Kryftes şi zona Vilia. Opt autospeciale de stingere, trei cisterne, un camion de intervenţie cu rezervă de apă, un UTV, cinci autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un container multirisc şi o echipă pentru monitorizare aeriană (dronă) vor fi prezente în cele două zone, pe parcursul acestei zile", potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, luni, AGERPRES.

În zona Vilia va fi prezent şi asistentul medical din cadrul modulului, care cuprinde 61 de pompieri militari, cu 18 mijloace de intervenţie.

"Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari români au fost împărţiţi în trei echipe, care au acţionat în zone diferite. Locurile vizate, se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenţie, cu rute greu accesibile. Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure şi-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români şi eleni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea focarelor ascunse, rămase în urma incendiilor devastatoare", arată sursa citată.

De asemenea, de un sprijin real s-a dovedit a fi drona pompierilor militari români, care a survolat zona şi a dat posibilitatea identificării exacte a locurilor vulnerabile.

"Misiunile pompierilor români s-au încheiat noaptea târziu, când aceştia au revenit la bază", precizează IGSU.

Sursa foto: Facebook / IGSU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri