Un turist care se plimba pe o plajă din Florida Keys, SUA, a descoperit un pachet abandonat pe nisip și a raportat poliției care ulterior a găsit în interior pachețele cu cocaină în valoare de peste un milion de dolari, potrivit CBS News și The Independent, citate de G4Media.

Oficialii din Florida au confirmat descoperirea pachetului și au publicat o fotografie cu captura de pe plajă într-o postare pe Twitter. „Boca Raton, Florida. Un turist a descoperit un pachet suspicios pe plajă și a contactat autoritățile locale. Agenții au recuperat pachetul care conținea aproximativ 30 de kilograme de cocaină, în valoare de peste un milion de dolari”, se arată în postarea de pe Twitter. Pachetul ar proveni din transporturile ilicite de droguri care se fac între țările din Marea Caraibelor și Florida, sugerează presa locală.

Pandemia de COVID-19 a crescut consumul de droguri, încurajând în acelaşi timp cultura ilegală de opiu, repercusiuni care s-ar putea face simţite "ani de zile", potrivit avertismentelor ONU. "Pieţele de droguri şi-au reluat rapid activităţile după perturbările iniţiale de la începutul pandemiei", scrie Oficiul ONU pentru combaterea traficului de droguri şi prevenirea criminalităţii (UNODC) în raportul său anual publicat la Viena.

Afganistanul, care produce peste 80% din opiul mondial, a înregistrat o creştere cu 37% a suprafeţei de teren utilizată pentru cultivarea macului, adesea singura opţiune pentru studenţii inactivi sau pentru muncitorii în şomaj, pentru a face faţă crizei sanitare.

În acelaşi timp, pandemia de coronavirus a accentuat "inegalităţile, sărăcia şi problemele de sănătate mentală la nivel global, toţi factori cunoscuţi pentru alimentarea consumului de droguri", subliniază documentul. Circa 275 de milioane de persoane din lume au consumat droguri în 2020, comparativ cu 269 de milioane în 2018.

Majoritatea ţărilor au constatat o creştere a consumului de canabis în timpul pandemiei, potrivit raportului, care notează că acesta este perceput de tineri ca fiind mai puţin periculos pentru sănătate, "în pofida dovezii că el comportă riscuri". Utilizarea non-medicală de produse farmaceutice a crescut de asemenea, în timp ce interzicerea vieţii nocturne a scăzut recursul la cocaină. Pandemia a avut, de asemenea, un impact asupra circuitelor de distribuire, devenite mai "inovative": "traficul pe stradă" cedează locul unor "metode fără contact, precum achiziţionarea pe internet şi livrările prin poştă sau chiar cu drona".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri