Autoritățile chineze cataloghează jocurile online drept „opiu spiritual”, de care poți deveni ușor dependent, prin urmare au decis să reducă încă o dată timpul alocat copiilor de a se bucura de jocurile online, relatează BBC.

Gamerii minori au voie să se joace doar o oră pe zi, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Singurele excepții mai pot fi făcute doar în timpul vacanțelor, când se vor putea juca în fiecare zi.

Anterior, copiilor le era permis să se joace online pentru 90 de minute pe zi, în zilele normale și până la 3 ore în zilele de sărbătoare și în vacanțe.

Mai mult, autoritatea de reglementare chineză a stabilit chiar și intervalul orar în care minorilor le este permis să se joace în online, între orele 20:00 și 21:00.

Autoritățile au transmis companiilor producătoare de jocuri să prevină sub orice formă accesarea jocurilor lor online, în afara program stabilit prin lege, iar cei care nu vor respecta recomandările vor fi penalizați, autoritățile anunțând o creștere numărului inspecțiilor.

Decizia vine și ca urmare a unei îngrijorări din partea autorităților în legătură cu impactul negativ al gaming-ului în rândul copiilor.

În urmă cu o lună, un studiu prezentat de o publicație de stat indica faptul că tot mai mulți tineri au devenit dependenți de jocuri, ceea ce are un impact negativ asupra lor.

Măsura impusă de autorități s-a văzut imediat pe piețele de capital, acțiunile companiilor chineze de gaming înregistrând scăderi semnificative. Totodată, acest lucru va duce și la o scădere a încasărilor companiilor de gaming.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri