Talibanii au sărbătorit victoria din sudul orașului afgan Kandahar într-un marș în care prezintă zeci de vehicule blindate fabricate în America, împreună cu armele nou confiscate, scrie CNN.

În videoclipurile postate pe rețelele de socializare, talibanii au defilat hardware lăsat în urmă atât de forțele afgane, cât și de cele americane, după retragerea ultimelor trupe americane, care au lăsat Afganistanul sub controlul grupului militant.

Luptătorii au fluturat steaguri albe talibane de la Humvees și SUV-uri blindate la parada militară, unde multe dintre vehicule au apărut în stare aproape perfectă. De asemenea, parada a inclus și zborul unui elicopter american Black Hawk, recent capturat.

Parada a avut loc a doua zi după ce filmările au arătat militanții care își croiau drum în aeroportul din Kabul, plin cu echipamente lăsate în urmă de SUA.

Într-un videoclip, militanții îmbrăcați în uniforme americane și ținând arme fabricate în SUA au examinat un elicopter CH-46 Sea Knight parcat în interiorul unui hangar. De asemenea, luptătorii talibani au fost văzuți pozând în timp ce stăteau în cabina de pilotaj a avioanelor și elicopterelor care au aparținut cândva Forțelor Aeriene Afgane.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat pe 31 august pentru CNN că nu este „prea îngrijorat de aceste imagini” ale luptătorilor talibani care examinează aeronava abandonată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri