NASA testează primul taxi aerian, care ar putea ateriza și decola vertical, cu speranța ca în 2024 să poată transporta primii pasageri între orașele foarte aglomerate. Avionul creat de Joby Aviation ar putea servi drept un mod alternativ de transport pentru metropolele lumii, în care traficul este mult prea aglomerat.

Vehiculul 100% electric va putea ateriza și decola vertical, fiind un elicopter care funcționează pe șase rotoare, fără zgomot. Pe 1 septembrie a fost a zecea zi a studiului, NASA testând performanța și acustica avionului, scrie Daily Mail.

În plus, aceasta este prima mașinărie testată în programul NASA's Advanced Air Mobility (AAM), care își propune găsirea unor modalități rapide de transport în comun.

NASA intenționează să rezolve și alte probleme ale transportului pe calea aerului, odată cu testarea noului avion. De asemenea, actualul studiu pregătește viitoarele testări, mult mai ambițioase, pe care agențiile internaționale le-au pregătit pentru spațiu.

Echipa de cercetători va verifica felul în care se mișcă avionul, sunetele scoase de acesta, dar și modul în care comunică cu controlorii.

În acest sens, echipa va implementa instalația de acustică mobilă și va construi o serie de peste 50 de microfoane pentru a măsura profilul sonor al aeronavei lui Joby în diferite faze ale zborului, pentru a se asigura că nu va cauza poluare fonică excesivă atunci când este utilizată.

Odată integrat în traficul aerian, avionul va face parte din flota de avioane disponibilă pentru transportul persoanelor sau al mărfurilor.

Sursa foto: Joby Aviation/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri