Cel mai mare producator de bere din Rusia, Baltika, vrea sa surclaseze compania olandeza rivala Heineken de pe pozitia dominanta pe piata europeana, in ciuda unei incetiniri pe piata din Rusia, a declarat, un reprezentant al companiei.
Cel mai mare producator de bere din Rusia, Baltika, vrea sa surclaseze compania olandeza rivala Heineken de pe pozitia dominanta pe piata europeana, in ciuda unei incetiniri pe piata din Rusia, a declarat, un reprezentant al companiei.

"Baltika a inceput sa castige teren in fata liderului de piata Heineken si in viitorul apropiat va deveni numarul 1 in Europa", a declarat vicepresedintele de marketing, Marcho Kuyumdzhiyev.

Baltika este controlata de Carlsberg si de Scottish & Newcastle si a vandut 37,16 milioane de hectolitri de bere in 2006, dintre care 11,6 milioane de hectolitri in Europa, anunta NewsIn.

Rusia are a cincea piata mondiala de bere, dupa China, SUA, Germania si Brazilia iar alaturi de China este una dintre pietele mondiale cu cea mai mare crestere, alimentata de veniturile reziduale reale.

Kuyumdzhiyev a mai spus ca Baltika planuieste sa-si atinga tintele pe piata interna si in fost Uniune Societica.

Cu toate acestea, analistii cred ca piata mondiala de bere se apropie de saturatie si ca actuala crestere incepe deja sa se franeze.

Analistii au prognozat ca piata ruseasca a berii va creste cu aproximativ 4-5,6% in 2006, insa aceasta a crescut cu 10% datorita unei veri neobisnuit de calde. Pe de alta parte, cresterea a fost mai lenta decat in 2005, cand piata a urcat cu 12,5%.

Baltika estimeaza ca piata ruseasca va creste cu 3-5% in 2007 si in urmnatorii ani, dar Kuyumdzhiyev a declarat ca franarea de pe piata interna nu va opri egalarea competitorului olandez.

"Chiar daca este franata, avem o baza puternica in Rusia si vom egala volumele vandute de Heineken", a adaugat acesta.

Baltika a fuzionat, in 2006, cu trei producatori mai mici de bere din Rusia si a obtinut o crestere de 42% a profitului net, pana la 442 milioane de dolari, datorita castigurilor de sinergie, reducerii costurilor de distributie si verii calde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri