Administratia americana, sub presiunea Congresului, a anuntat ca va demara o actiune legala impotriva Chinei in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), pentru a stopa pirateria si productia de bunuri contrafacute.

"Protectia inadecvata a drepturilor de proprietate intelectuala in China costa firmele americane miliarde de dolari in fiecare an", a declarat ministrul american al comertului, Susan Schwab intr-un comunicat prin care anunta lansarea a doua actiuni in justitie separate impotriva Chinei in cadrul OMC.

Aceasta decizie vine pe fondul nemultumirii Congresului american fata de deficitul comercial record atins in 2006, de 232 miliarde dolari, fata de China

Schwab a precizat ca cele doua cazuri aduse in fata OMC "nu ar trebui sa fie considerate o actiune ostila impotriva Chinei", respingand si sugestiile conform carora cele doua state s-ar indrepta catre un razboi comercial.

A doua plangere depusa la OMC se concentreaza asupra barierelor comerciale ce ingreuneaza accesul companiilor americane de distributie de filme, muzica si publicatii pe piata chineza, ce ar putea concura cu produsele piratate.

"Doar companiile specializate detinute de stat pot importa filme, DVD-uri, muzica, publicatii sau carti", in ciuda promisiunilor din partea Chinei de a incheia astfel de monopoluri atunci cand a aderat la OMC, a declarat Schwab.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Grecia suspendă zborurile din Qatar. Un avion cu infectați este problema
Setari Cookie-uri