Ceremonia de la New York ce marchează 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie a început sâmbătă la Memorialul din Manhattan, unde se înălţau cele două turnuri gemene ale World Trade Center (WTC) distruse în atacurile jihadiste întreprinse de Al-Qaida, informează AFP şi Reuters.

Liderul american Joe Biden prezidează această ceremonie, având alături predecesori ai săi, pe Barack Obama şi Bill Clinton, conform Agerpres.ro.

Un minut de reculegere a fost ţinut la orele locale 08:46, cu exact 20 de ani după ce primul avion deturnat a intrat în turnul nordic al WTC.

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA au constat într-o serie de deturnări de linii aeriene şi atacuri sinucigaşe comise de 19 militanţi asociaţi grupului extremist islamic Al-Qaida. Atacurile împotriva oraşului New York şi Washington, D.C., care au declanşat un efort enorm al Statelor Unite de combatere a terorismului, au fost considerate cele mai letale atacuri teroriste asupra solului american din istoria acestei ţări, ducând la schimbări de amploare în abordările şi operaţiunile antiteroriste din SUA şi din întreaga lume.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri