Citigroup Inc. a anuntat ca va elimina aproximativ 17.000 de posturi in cadrul unui amplu plan de restructura menit sa reduca costurile institutiei si sa stopeze deprecierea cotatiilor bursiere. Citigroup a mai precizat ca reducerea numarului de angajati va majora cheltuielile companiei in primul trimestru cu 1,38 miliarde de dolari, dar va reduce costurile in acest an cu 2,1 miliarde de dolari, cu 3,7 miliarde dolari in 2008, urmand ca suma sa se ridice la peste 4,5 miliarde de dolari in 2009.

Directorul executiv al Citigroup, Chuck Prince, a precizat ca planul de reorganizare va presupune si renuntarea la unele functii, la combinarea altora si la relocarea unui numar de angajati in functie de necesitatile existente in reteaua institutiei. Anuntul Citigroup vine dupa ce, cel mai mare actionar individual al companiei, printul saudit Al-Waleed bin Talal, a cerut la finalul anului trecut masuri draconice pentru reducerea costurilor.

Actiunile Citigroup au inchis ieri la New York Stock Exchange la o valoare de 52,4 dolari, comparativ cu 56 de dolari in decembrie 2006. Performantele slabe bursiere au determinat conducerea gigantului financiar sa ia aceste masuri, Citigroup avand in total 327.000 de salariati in peste 100 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă
Setari Cookie-uri