Guvernul francez analizează posibilitatea de a extinde programul de acordare de vouchere pentru energie la mai multe gospodării, în încercarea de a uşura costul creşterii facturilor la energie, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal.

În prezent, aceste vouchere sunt acordate pentru aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franţa, scrie Agerpres.

Gabriel Attal a precizat că biroul premierului Jean Castex discută detaliile acestei măsuri adăugând că un anunţ ar putea fi făcut chiar pe 16 septembrie, când premierul are programată o vizită în care va demonstra ajutorul oferit de guvern pentru a finanţa renovarea clădirilor.

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire a spus şi el că voucherele la energie ar putea fi o modalitate "corectă şi eficientă" pentru protejarea puterii de cumpărare. O altă opţiune ar putea fi modificarea regulilor de taxare, a spus Le Maire.

Creşterea preţurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

Autorităţile din Spania, Italia şi Grecia au luat deja măsuri pentru a reduce impactul creşterii preţurilor la energia electrică.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri