Compania Apple a eliminat o aplicaţie electorală mobilă anti-Kremlin de teama represaliilor împotriva angajaţilor săi, după ce a primit ameninţări cu arestarea în Rusia, unde alegeri legislative au început vineri, potrivit unei surse apropiate dosarului, citată de agenția France Presse, relatează Agerpres.

Aplicația a fost retrasă și din Google Play, dar sursele nu au spus nimic despre posibile amenințări îndreptate și către Google.

Opoziţia rusă a acuzat giganţii Google şi Apple de "cenzură", pentru că au cedat presiunii guvernului, retrăgând acest program privind "votul inteligent" creat de mişcarea opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi care permite oamenilor să voteze împotriva partidului preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită.

”Întregul stat rus și chiar companiile big tech sunt împotriva noastră, dar asta nu înseamnă că renunțăm”, a spus echipa lui Navalnîi pe Telegram.

Decizia intervine după luni de represiune, care i-a eliminat de la scrutin pe criticii preşedintelui Vladimir Putin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri