Mai mulți miliardari în bitcoin și un profesor de genetică vor să readucă mamuții de lână înapoi la viață pentru a inversa schimbările climatice. La prima vedere sună ca intriga unui film science fiction, dar nu este.

„Aducerea înapoi la viață a mamuților ar ajuta la inversarea schimbărilor climatice prin restabilirea sistemelor radiculare ale plantelor în care pășunesc mamuții și, prin urmare, vor extrage mai mult carbon din atmosferă”, profesorul de genetică de la Harvard, George Church, potrivit MSN.com.

Un startup numit Colossal s-a angajat să ajute la proiect. Church va lucra cu antreprenorul Ben Lamm, precum și cu miliardarii Cameron și Tyler Winklevoss din Winklevoss Capital, Tim Draper din Draper Associates, Peter Diamandis din Bold Capital și Jim Breyer din Breyer Capital. Și autorul și coach-ul Tony Robbins este, de asemenea, un mare investitor în proiect.

Cameron Winklevoss, cunoscut pentru rolul său în primele zile ale Facebook și pentru că a devenit un nou investitor în criptomonede, susține proiectul, deoarece abordează o problemă masivă.

„Văd acest proiect ca pe o oportunitate perfectă pentru a proteja în viitor mediul și speciile. Această inițiativă încearcă să rezolve o problemă importantă - nu doar cum să readucă animalele dispărute, ci și cum să păstreze înregistrarea genetică a speciilor amenințate care sunt în număr mare”, a spus acesta.

Colossal prezintă pe pagina sa oficială 10 motive pentru a readuce la viață mamutul, care includ decelerarea topirii permafrostului arctic și salvarea elefanților moderni.

Proiectul ar crea un „ecosistem care își poate menține propriile apărări împotriva schimbărilor climatice”, se arată în motivele enunțate de reprezentanții start-up-ului.

Potrivit NPR, oamenii de știință vor să folosească un instrument numit CRISPR-Cas9 pentru a prelua ADN-ul de la un mamut înghețat și a-l injecta într-un elefant asiatic, potrivit NPR. Noul animal - numit „mamifer” s-ar comporta atunci ca un mamut.

Acestea fiind spuse, experții nu sunt siguri dacă acest lucru va aduce efectiv schimbări climatice, însă oamenii de știință susțin că proiectul ar putea mai curând să salveze specii aproape dispărute în loc să le aducă înapoi pe cele moarte.

Cred că se poate face o mulțime de dezvoltare tehnologică (și) putem învăța multe despre cum să modificăm genomii și asta ar putea fi cu adevărat util pentru speciile pe cale de dispariție în prezent”, a declarat Dalén, profesor de genetică evolutivă la Centrul pentru Paleogenetică din Stockholm.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri