Mii de oameni au fost evacuați, casele au fost distruse, iar zborurile au fost anulate, acestea sunt pagubele înregistrate în primele ore ale erupției vulcanului din La Palma, Insulele Canare.

Circa 100 de case au fost distruse, în timp ce lava continuă să se scurgă pe două rânduri spre o regiune, în mare parte, nepopulată, din fericire. Autoritățile au evacuat aproximativ 5.000 de oameni din satele din apropiere, iar lava, care a atins 15 metri înălțime, a ”înghițit” 20 de case din satul El Paso, scrie The Independent.

Sursa Video: BBC/ Youtube

Compania aeriană locală Binter a anunțat anularea a patru zboruri spre și dinspre insula La Gomera, vecina La Palma.

Angel Victor, șeful Guvernului Insulelor Canare, a declarat că vor exista pagube materiale însemnate, dar speră să nu fie vorba și de vieți omenești. Chiar și premierul spaniol, Pedro Sanchez, a ajuns în regiune, după ce și-a anulat o călătorie la New York.

Erupția vulcanului Cumbre Vieja a avut loc pe 19 septembrie, după circa 50 de ani de inactivitate.

Sursa foto: Guardia Civil/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri