Mexicanul Carlos Slim Helu, cu o avere de 53,1 miliarde de dolari, l-a depasit pe Warren Buffett si a urcat pe pozitia a doua in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, fiind foarte aproape sa preia conducerea topului intocmit de revista americana Forbes.
Timp de sapte ani, Waren Buffet, supranumit Oracolul din Omaha, a ocupat pozitia a doua in clasamentul miliardarilor lumii in urma lui Bill Gates. Insa aceasta era s-a incheiat, cel putin temporar. La data de 29 martie, magnatul mexican al telecomunicatiilor Carlos Slim Helu l-a devansat in acest clasament.

Conform calculelor publicate de Forbes, averea lui Slim Helu se ridica la 53,1 miliarde dolari, cu "doar" 700 de milioane de dolari mai mult decat Buffet (52,4 miliarde dolari). Helu este incredibil de aproape si de Bill Gates, a carui fabuloasa avere se ridica la 56 miliarde dolari.

Bill Gates, fondatorul gigantului informational Microsoft, ocupa pozitie de lider de 13 ani.

Helu si-a majorat averea cu patru miliarde de dolari de la redactarea celui mai recent clasament Forbes al miliardarilor.

Actiunile celui de-al doilea holding pe care il detine, Carso Global Telecom, ce controleaza atotprezentul operator de telefoni fixa Telmex, s-au apreciat cu 15% in aceasta perioada, iar actiunile principalului sau holding, operatorul de telefonie mobila America Movil, s-au apreciat cu 4% dupa anuntul conform caruia ar fi interesat ca cumpere o treime din Olimpia, holdingul care contoleaza grupul Telecom Italia.

In ultimele 14 luni averea lui Helu s-a marit cu 23 de miliarde de dolari, pe fondul cresterii economiei mexicane si a pietei bursiere (cu 49% in 2006).

Averea magnatului mexican a generat multe controverse, mai ales intr-o tara unde venitul anual pe cap de locuitor nu depaseste in medie 6.800 dolari si jumatate din populatie traieste in saracie.

Averea lui Helu este echivalenta cu 7% din productia economica anuala a Mexicului. Daca aceasta proportie s-ar aplica si lui Bill Gates, averea fondatorului Microsoft ar atinge 874 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri