Uniunea Europeană are o reținere în a accepta aderarea țările din Balcanii de Vest la blocul comunitar. Este vorba despre Serbia, Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Muntenegru, Albania şi Macedonia de Nord, țări pentru care oficialii de la Bruxelles nu mai pot garanta aderarea la Uniunea Europeană, Digi24, care citează surse ale Reuters.

Decizia vine la doar câteva zile înainte de summitul dintre UE și liderii țărilor din Balcanii de Vest și coincide cu creșterea tensiunilor la frontiera Kosovo-Serbia, scrie Digi24.

Cum se poziționează statele UE

Țările care fac parte deja din Uniunea Europeană nu și-au exprimat ferm poziția cu privire la aderarea țările din Balcanii de Vest la blocul comunitar. Cu toate acestea, Danemarca, Franţa şi Ţările de Jos, se tem de repetarea aderării grăbite a României şi Bulgariei în 2007 şi a migraţiei slab gestionate a muncitorilor din Europa de Est în Marea Britanie care i-a întors pe mulţi britanici împotriva UE, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri