Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. 7 pacienți internați la Secția de Terapie au decedat, arată datele obținute până acum de la autorități. Tragedia de la Constanța urmează după alte evenimente similare care s-au petrecut în secțiile care tratează bolnavii de COVID-19: incendiul de la Piatra Neamț precum și cel de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Despre aceste tragedii amintesc și jurnaliștii de la Reuters, care descriu cum pacienții internați la Spitalul din Constanța săreau pe geam, de la etajele superioare, în timp ce pompierii îi așteptau cu paturi pentru a fi preluați și mutați la alte spitale.

Chiar înainte de pandemie, sistemul de îngrijire a sănătății din România fusese sub presiune, supus corupției, ineficiențelor și managementului politizat. Țara are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de sănătate din UE.

Statul a construit un spital în ultimele trei decenii, alocă cele mai puține fonduri cu asistența medicală în UE. Acesta este doar unul din motivele pentru care zeci de mii de medici și asistenți au emigrat.

Jurnaliștii de la RadioFreeEurope arată că începutul lunii octombrie vine din păcate cu încă un incendiu pentru România. Aceștia menționează că Guvernul s-a străduit să sporească numărul paturilor de terapie intensivă și să direcționeze mai multe resurse pentru tratamente și medicamente, însă toate aceste acțiuni au loc pe fondul unor instabilități politice care ar putea determina căderea Guvernului.

Și presa de peste Ocean a scris despre incendiul din Constanța. ABC News amintește, de asemenea de incendiile care au mistuit secțiile de terapie intensivă de la Piatra Neamț și de la Institutul Matei Balș din București, explicând faptul că acest nou incendiu de la Constanța ridică și mai multe semne de întrebare cu privire la infrastructura învechită a spitalelor din Româna.

Sursa foto: captură video / Facebook (Ziua de Constanța)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri