Acțiunile Facebook au scăzut cu 4,8% din cauza blocajului la aplicațiile Facebook, Instagram și WhatsApp, iar fondatorul şi CEO-ul Facebook a pierdut 5,9 miliarde dolari în doar câteva ore, scrie Forbes.

Averea lui Zuckerberg a scăzut la 117 miliarde de dolari în total și este acum pe locul șase cel mai bogat om din lume.

Acțiunile Facebook au fost supuse presiunii din două fronturi: o întrerupere neobișnuit de lungă a platformei sale, împreună cu Instagram și WhatsApp, o greșeală care a costat probabil compania zeci de milioane de dolari în venituri. În ultimul trimestru, aplicațiile au adus vânzări în jur de 330 de milioane de dolari pe zi.

Cealaltă chestiune care ar putea fi legată de întreruperea de pe Facebook este audierea Congresului, care are loc pe 8 octombrie, unde un fost manager de produs, Frances Haugen, va depune mărturie împotriva Facebook. Haugen a spus că speră că, venind în față, guvernul va pune în aplicare reglementări care să guverneze activitățile companiei.

Mark Zuckerberg a transmis pe contul să de Facebook că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, reluate după mai mult de şase ore.

„Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întrerupere. Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris acesta într-un mesaj pe Facebook.

Reţeaua socială Facebook a dat vina pe o modificare defectuoasă de configurare pentru pana de aproape şase ori care a împiedicat aproximativ 3,5 miliarde de utilizatori ai săi să acceseze serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp.

Citește și Probleme la Facebook, WhatsApp și Instagram. Din ce cauze nu mai merg rețelele sociale.

Facebook a avut o astfel de întrerupere și în 2019, când rețeaua nu a mai funcționat timp de 14 ore. Cu un deceniu mai devreme, în 2008, Facebook a fost oprit pentru o zi întreagă.

Veniturile anuale ale Facebook s-au dublat de la 56 miliarde dolari în 2018 la 119 miliarde dolari proiectate anul acesta, pe baza estimărilor analiștilor chestionați de FactSet. Între timp, valoarea de piață a companiei a crescut de la 375 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2018 la aproape 1 trilion de dolari cât ar fi estimat în prezent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri