Gigantul energetic rus Gazprom, grupul german RAJ AJ si compania ruso-germana Wingas planuiesc sa deschida un amplasament subteran de stocare a gazelor naturale in localitatea Haidach din Austria.

Seghei Khan, sef al departamentului Gazprom de stocare subterana a declarat cu ocazia unui forum tinut miercuri la Sankt Petersburg privind sectorul rusesc al combustibilului si energiei, ca cei trei parteneri vor detine fiecare 33% din acest amplasament de stocare, potrivit NewsIn."Am semnat contracte de stocare a gazelor naturale cu mai multe state, inclusiv Germania, Austria si Marea Britanie si de acum vom detine aceste amplasamente", a precizat Khan.

Gazprom mai planuieste sa construiasca in Belgia un amplasament subteran de stocare cu o capacitate de 0,5 miliarde metri cubi, analizand demararea unor proiecte similare in China, Pakistan, India, Iran, Italia si Romania. Gazprom a creat deja si va finaliza inregistrarea unei companii subsidiare ce va administra acest amplasament de stocare, denumita Gazprom-PHG, pana la sfarsitul acestui an.

Anatoly Sizonenko a fost numit director general al acestei noi companii. Khan a precizat ca un numar de zece companii independente au aparut pe langa subsidiarele regionale ale Gazprom, acestea fiind specializate in transportul de gaze naturale. "Pana la sfarsitul acestui an Gazprom-PHG va prelua aceste companii independente urmand a crea o companie unificata", a precizat Khan.

Grupul Gazprom, care detine monopol al extractiei si productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, cu o valoare pe piata de 300 de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu peste 59.000 de decese în întreaga lume
Setari Cookie-uri