Premierul spaniol Pedro Sanchez propune ca tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani să li se ofere un bonus lunar pentru a-i ajuta să părăsească casa părinților și să plătească chirie, scrie BBC.

Ajutorul de 250 de la guvern ar fi acordat timp de până la doi ani și face parte dintr-un pachet mai larg de a-i ajuta pe cei care au nevoie de un spațiu locativ.

Un proiect de lege de închiriere ar introduce, de asemenea, plafoane de închiriere pentru marii proprietari, în special în zonele în care chiria a crescut în ultimii ani.

La fel ca și România, spania are printre cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa. Dar asta înseamnă, de asemenea, că mai puțin de una din patru case sunt disponibile pentru închiriere. Și în unele zone, cum ar fi marile orașe, Madrid și Barcelona, ​​chiriile au crescut în timp ce veniturile au scăzut cu peste 7% în doar un an din cauza pandemiei Covid-19. În Barcelona, chiriile ajung chiar și al 1.000 de euro.

"Locuința este o problemă gravă în țara noastră", a spus Sánchez.

Conform planurilor primului-ministru, bonusul pentru tineret va fi transferat de către autoritățile regionale autonome din Spania persoanelor cu vârsta sub 35 de ani care câștigă mai puțin de 23.725 de euro pe an. Aceștia ar decide dacă ar fi distribuit pe persoană sau pe o locuință închiriată. Intenția este de a permite mai multor tineri să se mute din casele părinților lor.

Sursa foto: dotshock / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri