Mai multe persoane au fost ucise într-un atac armat în Norvegia. Atacatorul a folosit un arc pentru a răni mortal persoanele din apropierea sa.

Incidentul a avut loc în orașul Kongsberg, la sud-vest de capitala Oslo, în jurul orei locale 18:30, scrie BBC.

Șeful poliției Oeyvind Aas a precizat că un suspect a fost prins și că pare să fi acționat singur. Acesta din urmă s-ar fi mișcat prin tot orașul, iar autoritățile au înconjurat mai multe zone întinse.

Rapoartele mass-media spun că atacatorul a început să atace din interiorul unui supermarket Coop Extra, din partea de vest a lui Kongsberg. Locuitorilor li s-a ordonat să rămână înăuntru.

Suspectul a fost dus la o secție de poliție din orașul Drammen, potrivit informațiilor transmise de poliție.

Până acum poliția spune că numărul victimelor este neclar, la fel și motivul atacului. Răniții au fost luați pentru tratament la spitalele din apropiere.

Zeci de vehicule de urgență ar fi la fața locului, inclusiv ambulanțe, mașini de poliție și elicoptere.

Ministrul norvegian al justiției, Monica Maeland, a fost informat și monitorizează îndeaproape situația, a scris pe Twitter ministerul.

În trecut, Norvegia, o naţiune tradiţional paşnică, a fost ţinta unor atacuri comise de extremă dreapta. La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane prin detonarea unei bombe lângă sediul guvernului din Oslo, înainte de a deschide focul asupra unui miting al tinerilor laburişti pe insula Utoya. În august 2019, Philip Manshaus a tras mai multe focuri de armă într-o moschee de lângă Oslo, înainte de a fi blocat de credincioşi, fără a provoca răni grave. Înainte îşi împuşcase din ură rasială sora vitregă adoptivă de origine asiatică.

Mai multe proiecte de atentate islamiste au fost, de asemenea, dejucate,

știre în actualizare

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri