Amendamentele Katerinei Batzeli, prin care a cerut o derogare de doi ani pentru Romania si Bulgaria de la reducerea tarifelor de roaming, respins joi de o comisie a Parlamentului European, ar ar fi creat bariere pentru turistii care viziteaza Romania, a declarat europarlamentarul Adriana Ticau.

Comisia de Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) din Parlamentul European a votat propunerea de regulament pentru reducerea tarifelor de roaming si a respins amendamentele 6 si 21 depuse de europarlamentarul grec Katarina Batzeli si aprobate anterior impreuna cu avizul comisiei ECON, amendamente prin care se propunea exceptarea Romaniei si Bulgariei de la plafonarea tarifelor de roaming. Regulamentul privind roamingul a fost aprobat de Comisia de Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) cu 45 de voturi pentru, trei impotriva si o abtinere.

"In conditiile in care la sfarsitul anului trecut, in Romania, rata de penetrare a telefoniei mobile era de peste 80%, amendamentele deputatului grec ar fi discriminat cetatenii romani si ar fi creat bariere de intrare pentru turistii care viziteaza Romania", a declarat Adriana Ticau, deputat socialist in Parlamentul European, membru supleant al ITRE.

Comisia ITRE a Parlamentului European a aprobat ca pretul total cu amanuntul , fara TVA, pe care un furnizor din tara de origine il poate percepe clientului serviciului de roaming pentru initierea unui apel in roamingul astfel reglementat sa nu depaseasca 175% (40 eurocenti) din tariful en gros maxim pentru apelul respectiv. Pentru primirea de catre clientul respectiv a unor apeluri telefonice vocale in roaming intr-o retea vizitata, tariful total cu amanuntul, fara TVA, perceput de furnizorul din tara de origine nu va putea depasi 66% (15 eurocenti) din tariful en gros maxim pentru apelul respectiv.

Pentru a se ajunge la un acord panã la sfarsitul lunii iunie 2007, presedintia germana a Uniunii Europene sutine realizarea unui compromis, prin introducerea unui tarif european de 0,5 centi pentru apelurile in iesire si 0,25 centi pentru apelurile in intrare. "Desi se incearcã adoptarea regulamentului pana la inceputul verii, nici Parlamentul European si nici Consiliul Uniunii Europene nu si-au prezentat inca punctul de vedere final asupra propunerii de regulament. Parlamentul European se va pronunta definitiv, intr-o prima lectura, prin votul din plen ce este planificat pentru sesiunea plenara din mai 2007", se mai arata in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri