Micul stat insular Palau din Pacific are cel mai mare procent din lume (99%) de persoane vaccinate împotriva COVID-19, a anunţat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), îndemnând statele învecinate să-i urmeze exemplul şi să-şi intensifice campania de vaccinare.

În total, 99% din populaţia Palau cu vârsta peste 12 ani a fost complet imunizată împotriva COVID, a afirmat CICR, care a oferit cifre guvernamentale. În total, în mica ţară insulară au fost vaccinate 16.152 de persoane, scrie Agerpres.ro.

Palau, un arhipelag alcătuit din 500 de insule, în vestul Oceanului Pacific, se situează astfel pe "primul loc" în lume la rata de vaccinare, înaintea unor ţări precum Portugalia, în care 80% din populaţia de 10 milioane de locuitori a fost complet vaccinată.

Această ţară contrastează de asemenea puternic cu alte state mici din regiune care au înregistrat rate reduse de vaccinare din cauza problemelor de aprovizionare şi a populaţiei ezitante cu privire la vaccinuri. Mai puţin de 10% din populaţiile Insulelor Solomon (650.000 de locuitori) şi Kiribati (119.000 de locuitori) sunt vaccinate, a precizat CICR.

În Papua Noua Guinee, la 150 km nord de Australia, mai puţin de 1% din populaţie este complet vaccinată, a adăugat organizaţia, menţionând cifre oferite de Our World in Data.

Palau nu este singura ţară din Pacific care se află pe primele locuri în ceea ce priveşte ratele de vaccinare, pe cap de locuitor. În Insulele Cook (17.000 de locuitori) 96% din populaţie este complet vaccinată, în timp ce în Fiji (896.000 de locuitori) 96% din populaţie este vaccinată cu o singură doză, potrivit CICR.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri