New Belgium este o berărie recunoscută pe piața americană pentru sortimentele de bere ieșite din comun, dar de această dată a mers mult mai departe de preferințele iubitorilor de bere și a creat „Torched Earth”.

Adaptată în română, ar suna „Pământul Ars”, iar scopul nu a fost neapărat acela de a încuraja consumul de bere, cât acela de a conștientiza problema schimbărilor climatice.

Steve Fechheimer, CEO-ul companiei cu sediul în Fort Collins, Colorado spune că nu este ceva obișnuit ca o companie să lanseze pe piață un produs „rău”, adică un produs care nu se va vinde, deoarece nu este deloc un lucru bun pentru afaceri.

Fechheimer a spus, într-un interviu pentru CBS News, că băutura „are gust de ca și cum ai mânca plasturi medicinali”. Nu știm cum a ajuns la această concluzie pentru că nu am gustat nicioată un plasture medicinal, dar cu siguranță nu mi-aș dori să beau o bere de acest fel.

De altfel, berăria New Belgium nici nu vrea ca iubitorii de bere să cumpere băutura, ci vrea ca oamenii să învețe ceva din aceasta. Cu alte cuvinte, este un produs care să frapeze, care să șocheze publicul și nu unul de care să se îndrăgostească.

Întrebat, „care va fi viitorul berii dacă nu abordăm cu adevărat schimbările climatice?”, CEO-ul New Belgium a spus că berea nu va deveni doar foarte scumpă, dar nici nu va mai avea aceeași calitate de care oamenii se bucură în prezent.

Cele trei ingrediente principale din bere sunt apa curată, orz și hamei. Toate aceste ingrediente sunt amenințate de schimbările climatice. Fenomenele meteorologice extreme, cum ar fi seceta și inundațiile, sunt catastrofale pentru culturile agricole.

Principala sursă de apă a berăriei din Colorado este râul Poudre. Incendiile istorice, alimentate de schimbările climatice, au ars pădurile din canion și au poluat râul cu scurgeri cenușii - ceea ce a făcut ca alimentarea cu apă să fie uneori inutilizabilă.

"Considerăm schimbările climatice ca o amenințare existențială pentru compania noastră. Berea noastră este un apel de trezire pentru consumatori. În loc de apă curată, este preparată cu o versiune afumată. Hameiul de înaltă calitate este înlocuit cu rădăcina de păpădie rezistentă la climă, iar orzul este schimbat cu hrișcă", a mai spus Fechheimer.

Lista de ingrediente a acestui produs ar fi atras atenția organismelor de control, pentru că în mod cert nu este o rețetă ce ar trebui urmată. În condiții normale, cel mai probabil, compania ar fi fost amendată de protecția consumatorului sau de o altă instituție a statului, dar fiind un experiment produsul chiar va fi comercializat pe piață.

În mod cert, ținând cont de ingrediente „Pâmântul Ars” nu este o bere pe gustul iubitorilor, dar compania încearcă să atragă un semnal de alarmă. Important este ca iubitorii de bere să aibă capacitatea de a nu uita mesajul transmis de această bere, după ce-și vor fi clătit gura cu mai multe beri pe gustul lor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri