Consortiul General Electric (GE) a anuntat o crestere a castigurilor in primul trimestru, in conditiile in care cererea puternica pentru echipament greu a sustinut segmentul de infrastructura, a carui consolidare a contracarat slabirea afacerilor ipotecare si plastice, informeaza NewsIn.

GE, care isi desfasoara activitatea in domenii foarte diverse, de la productia de motoare de avion la afaceri in media, precum NBC a inregistrat, in primul trimestru, o crestere a castigurilor nete pana la 4,51 miliarde de dolari, respectiv 44 de centi pe actiunea diluata, de la 4,44 miliarde de dolari sau 42 de centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit estimarilor Reuters, analistii au prognozat, in medie, un profit de 44 de centi pe actiune.

Veniturile au fost de peste 40 de miliarde de dolari, in crestere cu 5,7%, de la 38,03 miliarde cu un an inainte. Analistii au estimat, in medie, un venit de 39,76 miliarde de dolari. Profitul a crescut cel mai mult pentru afacerea pentru infrastructura a GE, care vinde motoare de avion, turbine pentru generarea de electricitate si alte tipuri de echipament industrial greu. Castigurile pentru acest segment au crescut cu 28%.

Pe de alta parte, castigurile filialei GM Money au crescut cu doar 2%. "Castigurile GE Money au fost diminuate de dificultatile intampinate de afacerea ipotecara americana", a declarat directorul executiv al GE, Jeff Immelt, facand referire la afacerea ipotecara WMC a companiei. WMC, care acorda imprumuturi si clientilor cu risc mai ridicat a concediat 20% dintre angajati si a incetat sa mai dea imprumuturi noi oamenilor care nu-si platesc ratele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri