Frankfurter Rundschau, un cotidian german, cu sediul în Frankfurt pe Main, continuă analiza dură a președintelui României, Klaus Iohannis, începută în ultimele zile în presa germană.

După ce Frankfurter Allgemeine Zeitung a publicat, în ediția de sâmbătă, un amplu articol critic la adresa președintelui Klaus Iohannis, intitulat ”Câștigătorul premiului Carol cel Mare, pe căi greșite”, acum și Frankfurter Rundschau face o analiză asemănătoare, scrie G4Media.

Articolul ”Lumina strălucitoare a României se estompează” descrie ultimele evenimente politice din țară și îi reproșează președintelui lipsa de comunicare cu partidele parlamentare.

”Iohannis, care a fost celebrat ca și <constructor de poduri> în Aachen, nu a făcut niciun efort să construiască poduri acasă. Criticii săi au simțit în el adevăratul creier din spatele excluderii miniștrilor. Premierul a reușit să promoveze un controversat program de dezvoltare comunală: donația de miliarde de dolari către baronii PNL din provincie trebuia să deschidă drumul către Cîțu pentru a fi ales lider de partid”, scrie Frankfurter Rundschau.

”În timp ce pandemia a cuprins din nou pe deplin țara, statul din Carpați alunecă din ce în ce mai adânc în criză”, concluzionează jurnaliștii germani.

Președintele Klaus Iohannis a primit pe 2 octombrie, la Aachen, Germania, premiul Carol cel Mare. Potrivit organizatorilor, distincția a fost acordată pentru promovarea valorilor europene, a libertății și democrației, protecția minorităților și diversitatea culturală, dar și că ”a prestat un serviciu semnificativ în interesul statului de drept și al independenței sistemului judiciar”.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri