Multinaţionala de băuturi răcoritoare Coca-Cola alături de Pepsico, Unilever şi de Nestlé sunt companiile care au poluat cel mai mult lumea cu plastic pe parcursul ultimului an, potrivit studiului pe care îl publică anual organizaţia de apărare a mediului Greenpeace.

Coca-Cola, care s-a situat în fruntea listei în ultimii patru ani de când se realizează acest studiu din 2018, produce aproximativ 10 la sută din recipientele din plastic asociate mărcii care se aruncă în întreaga lume, reprezentând peste 3 milioane de tone de deşeuri, notează studiul, preluat de Agerpres.ro.

Cum arată topul celor mai mari poluatori din lume

Greenpeace semnalează de asemenea că Unilever, una dintre mărcile ce copatronează Summitul Climatic COP26 de la Glasgow, a depăşit anul acesta Nestlé ca poluator cu plastic, ocupând locul trei în lume.

În top 10 cei mai mari poluatori cu plastic din lume mai figurează Procter &Gamble, Mondelez, Philip Morris, Danone, Mars şi Colgate-Palmolive.

Studiul s-a realizat cu ajutorul a 11.000 de voluntari care au curăţat plajele din 45 de ţări şi care au strâns peste 330.000 de ambalaje din plastic.

Greenpeace aminteşte şi impactul poluării cu plastic asupra schimbărilor climatice, având în vedere că 99% din aceste ambalaje sunt fabricate folosind combustibili fosili în industria petrochimică.

În timp ce Coca-Cola a fost sursa principală de poluare cu deşeuri plastice în Africa şi Europa, în SUA Nestle este compania care a poluat cel mai mult - Greenpeace descoperind pahare de la Solo Cup şi Starbucks.

Corporaţiile, care generează în continuare cantităţi uriaşe de deşeuri, trebuie să îşi asume responsabilitatea unei schimbări fundamentale. Înainte de orice, e nevoie ca acestea să oprească producţia de plastic de unică folosinţă, să adopte practici care stopează irosirea resurselor naturale şi să prioritizeze investiţii considerabile în materiale sustenabile, reutilizabile, prietenoase cu mediul, a avertizat Greenpeace.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri