Firma petroliera ruseasca Rosneft, care a inceput sa finanteze cumpararea de active, intentioneaza sa faca o emisiune de obligatiuni, in valoare de doua miliarde dolari, cu maturitate pe sapte pana la zece ani, a spus o sursa bancara potrivit NewsIn.

"Valoarea eurobondurilor va fi de doua miliarde dolari. Organizatorii sunt aceleasi opt banci", a precizat sursa, cu referire la cele opt banci pe care compania Rosneft le-a mandatat sa aranjeze un credit de 22 miliarde dolari, cel mai mare credit istoric pentru un datornic rus. "Maturitatea obligatiunilor urmeaza sa fie stabilita si va fi probabil de sapte pana la zece ani", a adaugat sursa, preluata de Reuters.

Reprezentantii companiei controlate de stat Rosneft au refuzat sa comenteze, spune Reuters. Rosneft a spus luna trecuta ca a acceptat sa imprumute suma de 22 miliarde dolari de la opt banci occidentale, ca sa cumpere active ale firmei falimentare YUKOS.

Cele opt banci sunt ABN Amro, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Calyon, Goldman Sachs, JP Morgan si Morgan Stanley. Statul rus vinde activele companiei YUKOS, care a fost candva cea mai mare din Rusia, ca sa recupereze datorii fiscale de peste 26 miliarde dolari. Activele YUKOS includ cinci rafinarii mari si o productie de petrol de peste 400.000 barili de petrol pe zi.

Rosneft este unul dintre cei mai mari creditori ai companiei YUKOS si majoritatea castigurilor obtinute la licitatie vor fi inapoiate companiei Rosneft, careia i se va achita astfel majoritatea datoriei, au spus bancherii. Reprezentantii Rosneft au spus ca dupa achizitie vor rambursa, extinde sau finanta imprumuturile facute prin instrumente pe termen lung.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor venite din Est
Setari Cookie-uri