Profitul ABN Amro a crescut cu 29% in primul trimestru

Cea mai mare banca olandeza, ABN Amro, a anuntat o crestere de 29% a profitul in primul trimestru din 2006 comparativ cu perioada similiara din 2006. In acelasi timp, veniturile bancii au crescut cu 10,5% comparativ cu perioada similara din 2006, cresterea fiind sustinuta de toate zonele de business pe care ABN Amro activeaza.

“Concentrarea noastra pe dezvoltare si eficienta a dus la inregistrarea unei performante operationale mai bune, de doua miliarde de euro. Cresterea rezultatelor operationale reflecta o contributie semnificativa la majorarea veniturilor din partea motoarelor noastre de crestere, Brazilia, Italia si Asia, precum si o accelerare a initiativelor de reducere a costurilor”, a declarat presedintele consiliului de administratie al ABN, Rijkman Groenink. Acesta a mai declarat ca banca isi mentine obiectivul de 2,30 euro profit pe actiune in 2007.

ABN Amro a precizat ca aceste rezultate sunt preliminare, fiind emise inainte de data oficiala a publicarii raportului financiar, planificata pentru 26 aprilie.

Santander si Royal Bank of Scotland ar putea prelua impreuna ABN Amro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri