Sute de persoane, majoritatea proprietari şi angajaţi din industria hotelieră şi a restaurantelor, au blocat traficul în centrul capitalei bulgare, Sofia, pentru a protesta împotriva măsurilor anti-COVID-19 ale guvernului, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Manifestaţia, sub sloganul "Împreună pentru sănătate, muncă şi viitor", a fost convocată în alte 15 oraşe din această ţară care numără 6,9 milioane de locuitori.

Bulgaria este a doua ţară din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de mortalitate asociată COVID-19 în ultimele 14 zile, fiind depăşită doar de Româna, şi ultima ca rată a vaccinării, cu mai puţin de 25 % din populaţie vaccinată cu schema completă.

Ţara balcanică a înregistrat săptămâna aceasta cifre maxime de contagieri, aproape 7.000 miercuri, în timpul ce numărul deceselor a depăşit marţi 240.

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 5.600 de contagieri şi 902 persoane spitalizate, astfel încât numărul celor spitalizaţi a ajuns în total la 7.373, dintre care 607 sunt internaţi la terapie intensivă.

În faţa acestei situaţii, săptămâna trecută guvernul a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde - de vaccinare anti-COVID-19, trecere prin boală sau testare recentă - pentru a intra în locurile de agrement.

"Nu am avut o perioadă de tranziţie înainte ca această măsură să intre în vigoare pentru a ne putea organiza şi de aceea unii dintre noi am fost obligaţi să ne închidem localurile de teamă să nu fim amendaţi", a declarat agenţiei EFE Ivaylo Georghiev, unul dintre manifestanţi şi proprietar de restaurant.

"După introducerea obligativităţii certificatului verde încasările s-au redus cu 80%, deoarece a scăzut şi numărul clienţilor din restaurante şi baruri", a explicat el.

O altă problemă denunţată de manifestanţi este că autorităţile au promis teste antigen la preţuri mici, pentru cei care nu pot să se vaccineze şi care sunt limitate.

Sursa foto: Shutterstock / PhotoDelusion

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri