Un bărbat din China a fost trimis după gratii pentru nouă zile pentru că a trimis pe un grup o fotografie cu un câine care purta o caschetă de polițist. Respectiva memă a devenit virală pe rețelele sociale din China, însă pentru organele de ordine a fost considerată ca fiind ofensatoare.

Poliția a considerat că acțiunile sale de „a provoca certuri și necazuri” se consideră infracțiuni.

Bărbatul, identificat doar după numele său de familie Li, ar fi trimis mema pe WeChat, una din cele populare platforme chineze de socializare, într-un schimb de grup, plângându-se de măsurile pe care autoritățile le-au adoptat pentru a combate și a preveni răspândirea COVID-19, la sfârșitul lunii trecute, scrie CNN.

China a adoptat recent o politică prin care nu mai tolerează nicio abatere a cetățenilor față de respectarea regulilor impuse de pandemie, care a dus la reimpunerea carantinelor și a altor măsuri luate în regim de urgență pentru a limita răspândirea virusului.

Poliția din orașul Qingtongxia, în regiunea Ningxia, a postat o captură de ecran a imaginii cu câinele postat de Li pe rețelele sociale chineze, dar ulterior a eliminat postarea.

Publicația de stat The Paper a publicat mai multe detalii despre incidentul care a provocat consternare în China, cu un hashtag aferent care a adunat 170 de milioane de vizualizări. Mulți au protestat împotriva pedepsei lui Li, susținând că folosirea unei glume pe internet nu este un motiv pentru a fi reținut de poliție.

Câinele din fotografie este un Shiba Inu, una din cele mai mici rase de câini originari din Japonia, fiind aceeași rasă ca cea a cățelului celebru din mema Doge meme.

Sursa foto: Twitter / CNN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri