O criptomonedă bazată pe popularul serial Netflix „Squid Game” a ajuns să valoreze 0 dolari după ce creatorii săi au furat aproximativ 2,1 milioane dolari de la investitori, scrie CNN.

Criptomoneda SQUID a crescut până la 2.861 dolari înainte de a scădea la 0 dolari în data de 1 noiembrie, potrivit CoinMarketCap, un site care urmărește evoluția criptomonedelor.

Creatorii monedei virtuale au vândut puternic SQUID imediat după lansare, profitând și de faptul că niciun alt investitor nu avea voie să vândă, lucru care în final a dus la prăbușirea valorii criptomonedei.

Înainte de această înșelătorie, capitalizarea de piață a criptomonedei era de circa 2 milioane dolari, potrivit CoinMarketCap.

SQUID a fost prezentat ca un token ce poate fi folosit pentru un nou joc online inspirat din populara serie în limba coreeană, care se bazează pe un turneu prin care jucătorii își riscă viață pentru câștiguri materiale.

Un alt semnal de alarmă ce ar fi trebuit luat în calcul de utilizatori a fost faptul că investitorii puteau cumpăra criptomoneda SQUID, dar nu aveau voie să o și vândă. De asemenea, CoinMarketCap i-a avertizat pe potențialii investitori că SQUID ar putea să fie o înșelătorie.

„Squid Game” a devenit cel mai important serial Netflix la nivel global. Compania a declarat pentru CNN Business, la începutul acestei luni, că show-ul a fost vizionat de 111 milioane de utilizatori de la debutul său în septembrie.

Oficialii Netflix au declarat anterior că serviciul de streaming nu este afiliat cu criptomoneda și au refuzat să ofere comentarii suplimentare

Sursa foto: Facebook/Netflix

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri