Urmăriri judiciare au fost lansate împotriva a 30 de internauţi care au publicat mesaje "mincinoase" şi "nefondate" cu privire la starea de sănătate a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, au anunţat miercuri autorităţile turce, informează AFP, preluat de Agerpres.

"S-a constatat că hashtag-ul #moarte a fost lansat pe reţeaua socială Twitter cu referire la preşedintele nostru", a anunţat Direcţia Generală a Securităţii, într-un comunicat. "Sub hashtag-ul sus-menţionat, au fost identificate 30 de persoane considerate că au distribuit conţinuturi de dezinformare (...) şi au fost angajate procedurile juridice necesare împotriva lor", adaugă comunicatul.

Starea de sănătate a lui Erdogan, în vârstă de 67 de ani şi aflat la putere de aproape două decenii, face obiectul unor speculaţii regulate în Turcia.

Mai multe înregistrări video publicate în ultimii ani pe reţelele sociale au arătat un preşedinte turc ce pare slăbit, iar în una dintre ele Erdogan poate fi văzut coborând scările cu dificultate.

Ca răspuns la aceste mesaje, responsabilul pentru comunicare al preşedinţiei turce, Fahrettin Altun, a publicat miercuri pe Twitter o înregistrare video de 12 secunde în care Erdogan poate fi văzut plimbându-se liniştit. Înregistrarea video a fost redistribuită de susţinătorii preşedintelui.

Cea mai recentă apariţie publică a lui Erdogan a fost duminică, la G20 la Roma, unde preşedintele turc a avut şi o întrevedere cu preşedintele american Joe Biden.

Erdogan şi-a anulat participarea sa la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice (COP26) de la Glasgow (Regatul Unit), unde era aşteptat luni, invocând "motive de securitate".

În 2011, Erdogan, pe atunci premier, a fost operat la intestin, alimentând speculaţii cu privire la starea sa de sănătate. Unul dintre medicii săi a dezminţit ulterior că preşedintele ar avea cancer.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri