Fundatia "Burj Dubai", adica Turnul din Dubai, a fost finalizata in martie, iar cei 192 de piloni au fost pusi la o adancime mai mare de 50 de metri.

DEZVOLTARE.

Blocul zgarie-nori, unde se ridica un etaj pe saptamana, reprezinta rezultatul unui proiect enorm de dezvoltare urbana a carui realizare a costat in jur de 20 de miliarde de dolari si care va schimba pentru totdeauna centrul istoric al Dubaiului, emirat care nu are mai mult de un milion de locuitori. "Cladirea va avea mai multe intrebuintari", spune Robert Booth, director executiv al companiei Emaar Properties, responsabila pentru proiect. Vor fi aproximativ 345.000 de metri patrati, care vor include birouri de afaceri, locuri pentru petrecerea timpului liber, hoteluri, zone rezidentiale, terase. De altfel, aproape toate cele 700 de apartamente care au vedere panoramica asupra Dubaiului au fost deja vandute investitorilor din intreaga lume.

INVESTITII.

Firma sud-coreeana Samsung Corporation este cea care a castigat contractul de 2 miliarde de dolari pentru constructia propriu-zisa a turnului, care trebuie inaugurat in decembrie 2008.