Patru astronauți NASA se vor întoarce pe Pământ de la Stația Spațială Internațională pe 8 noiembrie, după ce au petrecut mai mult de șase luni în spațiu. Cei patru membri ai misiunii Crew-2, inclusiv un astronaut francez și un japonez, se vor întoarce pe Pământ înainte de sosirea unui echipaj de înlocuire, a cărui decolare a fost întârziată de mai multe ori din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

NASA a declarat că membrii Crew-2 urmează să se întoarcă pe Pământ „nu mai devreme de 7:14 am EST (1214 GMT) luni, 8 noiembrie, în largul coastei Floridei”, scrie France24.com.

„În timp ce ne pregătim să plecăm avem un sentiment dulce-amărui, pentru că s-ar putea să nu ne mai întoarcem niciodată să vedem acest loc magic”, a spus astronautul francez Thomas Pesquet, în timpul unei conferințe de presă de la stația spațială.

Endeavour, nava spațială Crew Dragon, este programată să se decupleze de la Stația Spațială Internațională la ora 18:05 GMT, pe 7 noiembrie, pentru a începe călătoria spre casă.

Odată detașată de ISS (International Space Station), capsula va începe o călătorie de câteva ore, a cărei durată poate varia foarte mult în funcție de traiectorie, urmând să aterizeze în largul coastei Floridei.

O oportunitate de deconectare de rezervă este disponibilă pe 8 noiembrie, dacă condițiile meteorologice nu sunt favorabile, a adăugat NASA.

Cele două misiuni sunt realizate de NASA în colaborare cu SpaceX, care oferă acum lansări regulate către ISS din Statele Unite.

Crew-3 este programat să decoleze spre ISS la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, unde astronauții sunt în carantină de câteva zile.

Sursa foto: NASA - National Aeronautics and Space Administration/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri