Elon Musk a creat un sondaj și i-a întrebat pe cei 62,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Twitter dacă ar trebui să-și vândă 10 la sută din acțiunile pe care le deține la compania Tesla. Sondajul său vine ca o reacție la propunerea unor senatori democrați de a introduce o „taxă pentru miliardari”.

Sondajele Twitter sunt însă informale, iar Musk a spus anterior că ar putea vinde „un bloc uriaș” din opțiunile sale în trimestrul al patrulea, scrie CNBC.

La o apariție la Code Conference din septembrie, Musk a spus că, atunci când opțiunile sale pe acțiuni expiră la Tesla, rata sa marginală de impozitare va fi de peste 50% și că plănuiește să vândă în curând.

Alți membri ai consiliului de administrație Tesla, inclusiv Robyn Denholm, Kimbal Musk, Ira Ehrenpreis și Antonio Gracias au vândut, de asemenea, acțiunile Tesla în valoare de sute de milioane de dolari începând cu 28 octombrie, pe măsură ce acțiunile companiei au crescut.

Acțiunile au crescut după un al treilea trimestru record pentru Tesla și după un anunț al companiei de închirieri autor Hertz, prin care comandă 100.000 de vehicule Tesla pentru flota sa. Musk a așteptat o săptămână după ce Hertz a făcut anunțul pentru a clarifica faptul că Tesla nu a semnat încă un contract cu compania de închiriere de mașini.

De la anunțul Hertz, acțiunile Tesla au crescut cu aproximativ 34%, la fel și valoarea netă a lui Elon Musk.

Elon Musk a scris pe Twitter că va respecta rezultatul sondajului, indiferent care ar fi acesta.

Întrebarea sa a primit peste 700.000 de răspunsuri în numai o oră de când a fost postată, aproape 56% dintre cei chestionați aprobând propunerea de vânzare a acțiunilor.

„În ultima vreme se vorbește mult despre câștigurile nerealizate ca fiind un mijloc de evitare a plății taxelor, așa că propun să vând 10 la sută din acțiunile mele Tesla”, a scris Musk.

La începutul acestei veri, ProPublica, un site de știri de investigație, a raportat despre factura fiscală a lui Musk, ca parte a unei analize masive a finanțelor miliardarilor. Rețeaua de vânzare a constatat că factura de impozit pe venit a lui Musk s-a apropiat de zero în 2018. Musk a răspuns ulterior, spunând că raportarea este „delicată” și „înșelătoare”. El a adăugat că numărul este atât de mic pentru că nu trage un salariu, astfel încât compensația lui în numerar este aproape de zero.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri