Toți locuitorii din Singapore care nu vor să se vaccineze anti-COVID vor fi nevoiți să achite serviciile de sănătate și tratamentele în cazul în care se infectează cu COVID. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, iar măsura va intra în vigoare din 8 decembrie 2021.

Guvernul plătește, în prezent, facturile medicale complete pentru COVID-19 ale tuturor singaporenilor, rezidenților permanenți și deținătorilor de permise pe termen lung, cu excepția celor care au fost testați pozitiv la scurt timp după ce s-au întors din călătoriile în străinătate, scrie Channel New Asia.

Noua măsura se va aplica pacienților infectați cu COVID, care ar fi putut să se vaccineze, dar nu au vrut să o facă.

Persoanele nevaccinate reprezintă marea majoritate a pacienților care au nevoie de terapie intensivă și pun o presiune majoră pe sistemul nostru de sănătate.

Ministrul Sănătății din Singapore

Facturile medicale ale celor care sunt parțial vaccinați vor fi achitate până la 31 decembrie, astfel încât oamenii să aibă timp să facă schema completă.

Persoanele care nu sunt eligibile pentru vaccinare, inclusiv copiii sub 12 ani sau pacienții neeligibili din punct de vedere medical, vor avea în continuare plătite integral de către Guvern facturile medicale COVID-19, a adăugat Ministerul Sănătății.

De la 1 ianuarie 2022, doar singaporenii, rezidenții permanenți și deținătorii de permise pe termen lung care sunt complet vaccinați și nu au călătorit recent în alte țări vor avea facturile medicale pentru COVID-19, achitate integral de guvern.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri