Jeff Bezos prezice că la un moment dat, în viitor, oamenii se vor naște în colonii spațiale pentru ca mai apoi, aceștia să vină pe Pământ în vacanță.

Fondatorul Amazon a purtat mai multe discuții referitoare la spațiu, dar și la planurile Blue Origin și relația dintre explorarea spațiului și salvarea Pământului în timpul evenimentului Forumul Ignatius din 2021, desfășurat la Washington, DC, scrie Business Insider.

Jeff Bezos mizează pe existența unor habitate plutitoare care imită vremea Pământului și atracția gravitațională. Cilindrii plutitori, care se rotesc, ar putea ține până la 1 milion de oameni și ar avea „râuri, păduri și animale sălbatice”, a spus el.

De-a lungul secolelor, mulți oameni se vor naște în spațiu. Va fi prima lor casă. Se vor naște în aceste colonii, vor trăi în aceste colonii. Apoi, vor vizita Pământul așa cum ai vizita, de pildă, Parcul Național Yellowstone.

Jeff Bezos, fondator Amazon

Bezos a menționat pentru prima dată ideea de a construi colonii spațiale în discursul de absolvire a liceului. Coloniile spațiale sunt o opțiune mai bună decât încercarea de a reporni viața pe o altă planetă este o idee în care Jeff Bezos crede și astăzi.

Citește și: Visul de a reveni pe Lună se amână - NASA dă vina pe Jeff Bezos și lipsa de fonduri

Jeff Bezos și Elon Musk nu se înțeleg pe tema spațiului

Disputele dintre Jeff Bezos și Elon Musk nu fac referire doar la averilor lor uriașe care îi fac să se întreacă. Modul de stabilire a vieții în afara Pământului este un punct major de disputa între Bezos fondatorul Tesla și SpaceX. Elon Musk a spus că obiectivul principal al companiei sale de rachete este „să colonizeze Marte”, iar referirea lui Bezos la „terraformare” pare a fi o lovitura indirectă asupra lui. Musk susținea în trecut ideea că Planeta ar trebui transformată folosind arme nucleare pentru a o face locuibilă pentru oameni. NASA a spus încă de atunci că acest lucru nu va funcționa.

La rândul său, Musk a scris pe Twitter în 2019 că nici planul lui Bezos nu va funcționa. „Ar fi ca și cum ai încerca să construim SUA în mijlocul Oceanului Atlantic”, a spus el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri