Câteva săptămâni ne mai despart de sărbătorile de iarnă, iar majoritatea țărilor din Europa au anunțat desfășurarea sau chiar deschiderea târgurilor de Crăciun. Cu o rată de vaccinare ridicată, majoritatea țărilor din Occident nu se tem de un impact major al valului cinci, care începe să fie prezent. Marea Britanie este unul dintre exemple, țara renunțând chiar și la purtarea măștii în aer liber. În acest sens, wall-street.ro a primit câteva fotografii care arată lejeritatea cu care Anglia așteaptă sărbătorile de iarnă.

Potrivit celor mai recente date postate de Guvernul britanic, rata de vaccinare de la nivelul țării a ajuns la 80% (vaccinare cu schemă completă). Într-adevăr, numărul cazurilor noi depășește pragul de 30.000, însă atât spitalizările, cât și decesele rămân la un nivel scăzut. Spre exemplu, conform ultimei raportări, Marea Britanie a înregistrat 47 de decese, comparativ cu România, care a raportat 397 decese dintre care 54 anterioare.

targ craciun marea britanie

Imaginile surprinse în cadrul târgului de Crăciun din Birmingham, din weekendul ce tocmai a trecut, demonstrează faptul că Marea Britanie se pregătește de conviețuirea cu virusul și se simte în siguranță, în ciuda amenințării valului cinci al pandemiei.

Citește și: Sărbători de iarnă în pandemie: topul celor mai sigure târguri de Crăciun (wall-street.ro)

Oamenii sunt atrași de sărbătoarea Crăciunului, de luminițele montate și de ofertele din magazine. Masca nu mai face parte din garderobă, renunțându-se la obligativitatea acesteia.

targ craciun marea britanie

Nici distanțarea socială nu mai este pe lista restricțiilor impuse de autorități. Cu toate acestea, există recomandarea ca masca de protecție să fie purtată în cadrul aglomerațiilor sau în cadrul unor întâlniri cu persoane cu care nu există o legătură mai strânsă.

targ craciun marea britanie

În ciuda relaxării, autoritățile din Marea Britanie precizează ca, în cazul apariției anumitor simptome, oamenii să se izoleze și să solicite efectuarea unui test PCR, chiar dacă sunt vaccinați.

În ultimele 24 de ore, Marea Britanie a raportat 39.705 cazuri noi și 47 de decese. În total, țara a atins 9,6 milioane de infectări și 142.945 de decese.

Târguri de Crăciun în România

Nici România nu uită de sărbătorile de iarnă, deși la capitolul vaccinare COVID nu stă prea bine. ACesta este și motivul pentru care accesul în cadrul târgurilor de Crăciun se va face pe bază de certificat verde.

Târgul de Crăciun de la Sibiu va avea loc în Piaţa Mare din centrul municipiului, între 26 noiembrie şi 2 ianuarie 2022, iar accesul de va face doar pe baza certificatului verde, a anunţat, într-o conferinţă de presă, organizatorul Andrei Drăgan Raduleţ.

În perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, va deschide târgul simbol al Capitalei - Bucharest Christmas Market, eveniment care își propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului.

În plus, anul acesta, bucureștenii vor plăti bilete de intrare pentru a avea acces la Târg. Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

Sursa foto: Cititori Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri