Franța a intrat într-o stare de alertă cu un nivel ridicat din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Totuși, „nu este planificată nicio carantină”, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

„Suntem în stare de alertă. Numărul contaminărilor a crescut foarte puternic în ultima săptămână, cu aproape 50%”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, conform rfi.fr.

Attal a adăugat că deși există motive încrezătoarea privind rata mare de vaccinare în rândul populației franceze, o „vigilență absolută” este imperativă.

În urmă cu o zi, Franța a înregistrat 2,978 de cazuri de coronavirus. La începutul lunii noiembrie, numărul de cazuri noi, raportate în rândul populației franceze a ajuns până la 10.050 de cazuri, fiind pentru prima dată în două luni de când s-a depășit acest prag.

Reprezentantul Guvernului a dat asigurări, însă că „nu este absolut niciun lockdown planificat pentru astăzi, nici în viitorul apropiat și nici în cel îndepărtat”.

De asemenea, el a insistat că nu există niciun motiv să credem că sărbătorile de sfârșit de an din Franța vor fi la fel de afectate de restricții precum cele din 2020.

Reamintim că persoanele de peste 65 de ani din Franţa trebuie să fie vaccinate cu doza „booster”,dacă vor ca certificatele de vaccinare să rămână valide.

Pentru persoanele de 65 de ani şi peste, care au fost convocate deja pentru doza booster, aceasta va deveni obligatorie pentru păstrarea certificatului verde începând de la mijlocul lui decembrie, a declarat Macron într-un discurs televizat de săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri